Allriskförsäkring/ drulleförsäkring en bra tilläggsförsäkring?

För många är det en självklarhet att ha en allriskförsäkring inkluderad i hemförsäkringen. Allriskförsäkringen är särskilt uppskattad av barnfamiljer som vet med sig att saker har en tendens att gå i kras.

Plötslig och oförutsedd händelse

Det man bör tänka på är att allriskförsäkringen endast ersätter plötsliga och oförutsedda skador. Allriskförsäkringen ersätter därför kostnad för reparation eller köp av nya glasögon om de skadats av att du exempelvis tappat dem i golvet, men inte för för att de är slitna. Tänk även på att självrisk eller ålderstillägg begränsar hur mycket du kan få ut från allriskförsäkringen.

Produktförsäkring eller allriskförsäkring/drulleförsäkring

En stor fördel med allriskförsäkringen jämfört med produktförsäkringen är priset. En allriskförsäkring kostar omkring 500 kronor men en produktförsäkring kan kosta tusentals kronor. Dessutom täcker allriskförsäkringen såväl din TV, stereo, dator, som din mobiltelefon etc. jämfört med produktförsäkringen som endast täcker en enskild produkt. Om du köper produktförsäkringar för var och en av dina elektroniska produkter har du betalat tusentals kronor i troligen onödiga försäkringar.

Allriskförsäkringen för fritidshuset och enskilda föremål

Allriskförsäkringen kan många gånger ersätta hemförsäkringar för fritidshus eller försäkringar som täcker enskilda föremål, som exempelvis dyra smycken. Om du ersätter dessa försäkringar med en allriskförsäkring kan du ofta spara stora pengar och får ofta ett likvärdigt försäkringsskydd.

Är allriskförsäkringen värd pengarna?

Om du vill känna dig trygg i att du verkligen får ersättning för din nya dator som du tappat i golvet så är allriskförsäkringen definitivt värd pengarna. Om du däremot är en försiktig herre eller dam utan större lösöre att förstöra så är inte denna försäkring något för dig.