Överlåtelseförsäkring – en nödvändig försäkring!

Dolda fel är fel som köparen, efter en noggrann och ingående undersökning av fastighetetn , misslyckats med att finna. Dessa är vanliga vid fastighetsaffärer och leder ofta till långdragna rättsliga tvister. Dolda fel är någonting som köpare och säljare bör ta hänsyn till vid fastighetsaffärer.

Vattenskada – hemförsäkring/ villaförsäkring

En hemförsäkring ger ersättning för saker (lös egendom) som skadats av läckage (vattenutströmning). För skador på den fasta inredningen i en villa eller bostadsrätt orsakade av en vattenskada krävs dock en villaförsäkring eller bostadsrättsförsäkring (tillägg i hemförsäkringen) för att ersättning ska kunna utbetalas.

Byta försäkringsbolag – när kan man det?

Byta försäkringsbolag är något som alltfler gör. Man kanske har hittat en billig bilförsäkring som är lika bra som den man har idag. Kanske är ens nuvarande hemförsäkring onödigt dyr. Kan man byta försäkring när som helst eller är man bunden ända fram tills förfallodagen?

Anlita hantverkare – några tips

Att renovera sin villa/hem är för många en dyr men nödvändig affär. Eftersom det inte sällan kostar hundratusentals kronor att renovera sitt hem, är det av stor vikt att du ser till så att allt blir som du vill. De flesta som väljer att renovera eller bygga om sin villa/hem väljer att anlita hantverkare. Här ger vi några tips på… More →